Lajme

Ndalet ndërtimi në Gotthard

Progresi në ndërtimin e tubit të dytë Gotthard u ndal, pasi dyshohet se shembja e tavanit në tunelin Gotthard është shkaktuar nga punimet në ndërtim.

Rënia e tavanit në tunelin rrugor Gotthard të dielën e kaluar mund të ishte shkaktuar nga punimet ndërtimore, siç konfirmuan për “SonntagsZeitung” Zyra Federale e Rrugëve (Astra) dhe ekspertë të pavarur, shkruan 20minuten.

Si masë paraprake, përparimi në ndërtimin e tubit të dytë u ndal.

Megjithatë, zëdhënësi i Astra-s, Thomas Rohrbach, thekson se kjo ndërprerje nuk do të ketë ndikim në datën e planifikuar të hapjes apo kostot e projektit.

Astra supozon se të ashtuquajturat “rishpërndarje stresi” mund të kenë shkaktuar kolapsin. Po hetohet nëse këto janë shkaktuar nga një tërmet natyror apo nga punimet e ndërtimit në tubin e dytë, përcjell albinfo.ch.

Gjeologu Hans Rudolf Keusen beson se është e mundur që ndërtimi i tubit të dytë mund të ketë shkaktuar ngjarjen sizmike. Ai shpjegon se “Ndryshime të tilla stresi mund të jenë ngjarje natyrore, si dhe punë ndërtimi në mal”.

Edhe para fillimit të ndërtimit, dihej se gërmimi i tunelit të ri mund të shkaktonte probleme për tubin ekzistues. Prandaj, dridhjet e shkaktuara nga operacionet e shpërthimit u monitoruan nga afër dhe ritmi i punës u ul.

Sipas Zyrës Federale të Rrugëve (Astra), rrjeti rrugor është përgjithësisht në gjendje të mirë. Megjithatë, tunelet në veçanti tregojnë dobësi, shkruan 20minuten.

Me një vlerë mesatare prej 2.17, 250 tunele në rrjetin rrugor kombëtar janë dukshëm më të konsumuar se objektivi prej 1.9. Në përgjithësi, të gjitha tunelet morën vetëm një vlerësim “të pranueshëm” mesatarisht.

Aktualisht janë gjashtë tunele në kategorinë 4, që do të thotë se gjendja e tyre vlerësohet si “e dobët”. Astra thekson se tre prej këtyre tuneleve, përkatësisht tuneli Belchen në Solothurn, tuneli i Pyllit të Zi në Basel-Stadt dhe tuneli Flonzaley në kantonin Vaud, aktualisht janë duke u rinovuar ose janë pjesë e një projekti mirëmbajtjeje në vazhdim, përcjell albinfo.ch.