AUTOTECH

Ndryshimet në Facebook sjellin rezultatet e para

Facebooku thotë se përdoruesit e rrjetit social po kalojnë më pak kohë në aplikacion për shkak të ndryshimeve që ka ndërmarrë kompania në prioritizimin e përmbajtjes.

Rrjeti social raportoi rezultate më të mira se që pritej pavarësisht ndryshimeve, që erdhën si pasojë e rritjes së biznesit të vet të reklamave.

Shefi ekzekutiv Mark Zuckerberg ka deklaruar se ndryshimet do t’i ndihmojnë Facebookut në afat më të gjatë kohor.

Ai e quajti vitin 2017 si të madh, por edhe të vështirë.

Të hyrat e Facebookut u rritën për 47 për qind, ndërsa profiti u rrit për 56 për qind.

Zuckerberg deklaroi se kompania e tij po e merr shumë seriozisht debatin për përdorimin e duhur të rrjeteve sociale dhe dëshiron që të sigurohen që njerëzit e kalojnë kohën më me kuptim në rrjet. “Kjo është ajo që duan njerëzit”, ka thënë ai, shkruan BBC.

Kompania tani ka prioritet postimet e miqve dhe familjeve për të rritur ndërlidhjet mes vete, ndërsa ka reduktuar përmbajtjet e bizneseve, medieve dhe kompanive tjera, transmeton Albinfo.ch.

Sipas Zuckerberg, këto veprime kanë reduktuar kohën e kaluar në Facebooku për rreth pesë për qind, ose 50 milionë dollarë në ditë. Përpos saj është ngadalësuar edhe rritja e numrit të përdoruesve.

Kompania ka 1.4 miliardë përdorues aktivë ditorë dhe 2.3 miliardë në baza mujore.