Lajme

Pacientët në Zvicër duhet të përfshihen më shumë në vendimet e kujdesit shëndetësor

Pacientët në Zvicër duhet të përfshihen më shumë në vendimet e kujdesit shëndetësor, thotë Komisioni Federal i Cilësisë në raportin e tij të parë vjetor të publikuar të martën, transmeton albinfo.ch

Ka gjithashtu “boshllëqe” të tjera në sistemin shëndetësor zviceran, duke përfshirë një qasje tepër sektoriale, tha nënkryetari i komisionit, Bernhard Güntert, në një konferencë shtypi në Bernë.

Ai tha se shumë të dhëna të përdorura për kërkime nuk u përdorën mjaftueshëm për të përmirësuar cilësinë e kujdesit shëndetësor. Lidhja e Komisionit të Cilësisë e jashtme u emërua nga qeveria në prill 2021. Ai ka 15 anëtarë, nga të cilët katër përfaqësojnë ofruesit e shërbimeve shëndetësore (spitale, mjekë, infermierë); dy që përfaqësojnë kantonet; dy përfaqësues të sigurimeve shëndetësore; dy që përfaqësojnë personat e siguruar dhe organizatat e pacientëve; dhe pesë ekspertë shkencorë. Në vitin e tij të parë, komisioni nisi dy programe të zhvillimit cilësor, sipas raportit. Njëra fokusohet në përmirësimet e cilësisë për banorët e shtëpive të të moshuarve, ndërsa tjetra synon të mbështesë profesionistët shëndetësorë në kujdesin ndërdisiplinor të sëmundjeve specifike.

Komisioni thotë se është gjithashtu duke punuar ngushtë me Fondacionin Zviceran për Sigurinë e Pacientëve, duke përfshirë një projekt për të mbledhur informacion mbi “humbjet e afërta” dhe për ta përdorur atë për përmirësime. Komisioni i cilësisë ka një buxhet total prej 45 milionë CHF për vitet 2021 deri në 2024. Një e treta e parave vjen nga qeveria kombëtare, një e treta nga kantonet dhe një e treta nga siguruesit shëndetësorë.

Një pjesë e buxhetit do të përdoret për të ofruar mbështetje financiare për projekte praktike, transmeton tutje albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI