Lajme

Pagat e CEO-ve të sektorit publik zviceran vazhdojnë të rriten

Nëntë drejtues kompanish dhe institucionesh pranë qeverisë fituan më shumë se gjysmë milioni franga vitin e kaluar. Kjo është një person më shumë se një vit më parë. CEO i Postfinance Hansruedi Köng mori më shumë – pa përfshirë kontributet e pensioneve profesionale.

Në vitin e tij të fundit si CEO i Postfinance, Köng mori rreth 835,000 CHF – rreth 8,000 CHF më shumë se një vit më parë. Duke përfshirë kontributet e punëdhënësit për sigurimet shoqërore dhe përfitimet profesionale, shpërblimi i tij ishte pak më pak se një milion franga, transmeton albinfo.ch. Shifrat janë nxjerrë nga Raporti i Pagave Ekzekutive të Këshillit Federal 2023, të publikuar të premten, raporton swissinfo.

Ashtu si në vitin e kaluar, CEO i Swiss Post Roberto Cirillo ishte në vendin e dytë në renditjen e pagave me një pagë prej rreth 825,000 CHF, i ndjekur në vendin e tretë nga CEO i Hekurudhave Federale, Vincent Ducrot me rreth 776,000 CHF. Cirillo dhe Ducrot morën një pagë totale – duke përfshirë kontributet e punëdhënësit për sigurimet shoqërore dhe përfitimet profesionale – mbi një milion franga.