Kosova

Përfaqësuesi i Zvicrës në OKB me mesazh për Kosovën e Serbinë

Përfaqësuesi i Zvicrës në OKB u kërkoi Kosovës e Serbisë zotimin për paqe e siguri në Ballkan.

“Ftoj Serbinë që të zotohet se ata që ishin të përfshirë në Banjskë të thirren në përgjegjësi”, tha ambasadori zviceran në New York.

Ndërsa nga Kosova kërkoi të përmbahet nga veprimet e pakoordinuara.

“Zvicra fton Kosovën të zbatojë zotimet për periudhë tranzicioni për zbatimin e rregullores së BQK-së dhe të fuqizojë dialogun me serbët e Kosovës”, u shpreh ai.

Ambasadori zviceran tha se vendi i tij është i gatshëm të kontribojë në procesin e normalizimit të raporteve Kosovë-Serbi.