Muzikë

Politikanët debatojnë mbi festivalin, në margjinat e Alba Festivalit

Përparim Avdili thotë se qëllimi i debatit ishte sensibilizimi i politikanëve se Alba Festivali nuk ka synim politik por thjesht, qëllim social e kulturor

Në margjinat e Albafestivalit, ditën e dytë të mbajtjes së tij, të dielën u zhvillua edhe një apero dhe debat mes një numri politikanësh që ndodheshin aty.

Albinfo.ch ishte e pranishme në këtë debat. Aty u bisedua për anulimin e festivalit, që vitin e kaluar e kishte bërë Qeveria e Kantonit me pretekstin se audienca e atyshme (kryesisht shqiptarët) kanë shkallë të ulët të vaksinimit dhe kështu aktiviteti kërcënon të bëhet një burim infeksioni masiv me koronavirus.

 

Por, temë bashkëbisedimi ishte edhe rrjedha e mëtejme, gjegjësisht mbajtja e edicionit të sivjetmë të festivalit, gjykimi që i bëri Komisioni Federal kundër Racizmit vendimit anulues të marrë nga Qeveria e Kantonit të Cyrihut vitin e kaluar etj.

Si njëri ndër iniciatorët e këtij takimi, Përparim Avdili (FDP) thotë se qëllimi i mbajtjes së tij ka qenë që të sensibilizohen edhe politikanët, me faktin se Alba Festivali nuk ka asnjë synim politik, por thjesht, qëllim argëtues, social e kulturor.

Pjesëmarrësit në debat vinin nga të gjitha partitë parlamentare, kryesisht nga Kantoni i Cyrihut, shkruan albinfo.ch. Kështu, përveç politikanëve të rinj me rrënjë shqiptare, si Përparim Avdili (FDP), Reis Luzhnica (SP) dhe Gadaf Muharemi (SP), në bashkëbisedim janë inkluadruar edhe: Andri Silberschmidt, deputet nacional (FDP), Beno Scherrer, deputet kantonal (GLP), Isabel Garcia, deputete kantonale dhe në qytet, (GLP), Brigitt Tognella, deputete kantonale (SP), Anne Claude Hensch, deputete kantonale (AL), Sonja Rueff-Frenkel, deputete kantonale (FDP), Peter Grünenfelder, kandidat për qeverisjen kantonale (FDP), Daniel Wäfler, deputet kantonal (SVP), Martin Busekros, deputet komunal (Grüne), Michael Schmid, deputet komunal dhe shef i fraksionit (FDP) dhe Martina Zürcher, deputete komunale (FDP).

 

 

(Fotot: Armend Berisha)