Maqedonia

Presidentja e Maqedonisë së Veriut fshin gjuhën shqipe nga faqja zyrtare

Gjuha shqipe në faqen e Presidencës së Maqedonisë së Veriut më nuk ekziston.

Kjo, pasi është larguar opsioni që shfaq përmbajtjen në gjuhën shqipe dhe e njëjta mund të lexohet vetëm në gjuhën maqedonase.

Ky ndryshim vjen pas zgjedhjes së presidentes së re, Gordana Siljanovska-Davkova, nga VMRO-DPMNE.

Kujtojmë se e gjithë fushata që VMRO zhvilloi në këto zgjedhje ishte antishqiptare, kundër BDI-së dhe ligjeve që avancuan gjuhën, flamurin dhe të arriturat shqiptare në Maqedoninë e Veriut.