Shqipëria

Riatdhesohen 32 shqiptarë, kishin kërkuar azil në Francë e Belgjikë

Janë riatdhesuar 32 shtetas shqiptarë, cilët kishin kërkuar azil Francë dhe Belgjikë, raportojnë mediat Tiranë, përcjell albinfo.ch. 

Operacioni i riatdhesimit u zhvillua bashkëpunim me Policinë Kufitare, Policinë franceze dhe atë belge, ku gjatë një fluturimi përbashkët mes Francës dhe Belgjikës u riatdhesuan 32 shtetas shqiptarë, cilëve u është refuzuar kërkesa për qëndrim. 

Ministria e Brendshme dhe Policia e Shtetit apelojnë te  gjithë shtetasit shqiptarë respektojnë rregullat e lëvizjes dhe qëndrimit hapësirën Schengen, pasi shanset për fituar azil vendet e BE- janë zero. 

gjithë qytetarët duan punësohen BE duhet ndjekin rrugën ligjore dhe mos bien pre e mashtrimeve me dokumente  falsifikuara apo me tendencën për kërkuar azil, pasi Shqipëria është listën e vendeve sigurta dhe mundësia për fituar azil është zero. 

Policia Kufitare ka forcuar masat kontrollin e dokumentacionit dalje gjitha pikat e kalimit si dhe ka shtuar patrullimet kufirin e gjelbër. kufirin me Greqinë është duke u zhvilluar operacioni i përbashkët me FRONTEX.