Lajme

Sa është qiraja mesatare në Zvicër

Një qira mesatare mujore në Zvicër është 1,373 franga, sipas një analize të re nga Zyra Federale e Statistikave (FSO).

Megjithatë, qiramarrësit në tetë kantone – duke përfshirë tregjet tradicionalisht të shtrenjta, si Cyrihu, Gjeneva, Bazeli, Zugu dhe Vaudi – paguajnë rreth 1750 franga qira mujore, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Banorët e 18 kantoneve të tjera janë nën mesataren kombëtare për sa i përket qirasë, por vetëm qiramarrësit e Jura-s paguajnë më pak se 1000 franga për banesat e tyre.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI