Lajme

Sa llogari bankare kanë të huajt në Zvicër

Zvicra ndau informacionin e llogarisë financiare me 63 vendet partnere

Të hënën, Autoriteti Federal i Taksave Zviceran zbuloi se ajo kishte siguruar detaje rreth 3.1 milionë llogari bankare të mbajtura nga të huajt (ose ata me vendbanim fiskal jashtë vendit) në vendet e origjinës së tyre ose vendbanimit.

Si kthim, ajo mori informacione për detajet bankare të rreth 2.4 milionë llogarive të mbajtura nga qytetarë/banorë zviceranë në 75 vende partnere, përcjell albinfo.ch.

Shkëmbimi më i madh i të dhënave (në të dy drejtimet) ishte me Gjermaninë, e njëjtë si në vitin 2018. Marrëveshja automatike e këmbimit u bë efektive në vitin 2017 dhe shkëmbimi i parë i të dhënave u bë vitin e ardhshëm.

Këtë herë Zvicra mori të dhëna financiare nga 75 vende, por vetëm u kthye me 63. Kjo për faktin se 12 nuk i plotësuan as kërkesat e sigurisë dhe konfidencialitetit të të dhënave (Belize, Bullgari, Kosta Rika, Curaçao, Montserrat, Rumani, Shën Vincent dhe Grenadines, Qipro) ose zgjodhi të mos marrë të dhëna zvicerane (Bermuda, Ishujt e Virgjër Britanik, Ishujt Kajman, Turqit dhe Ishujt Kaikos). Autoritetet zvicerane presin që rrjeti i Zvicrës i vendeve të AEOI të zgjerohet në 90 vitin e ardhshëm.