Maqedonia

Sela: Do të jemi fitues absolut në zonën e 5-të

Bashkimi Demokratik për Integrim, në prezencë të një numri të madh të simpatizantëve dhe anëtarëve hapi shtabin zgjedhore komunal në qytetin e Ohrit.

Në hapjen e shtabit në Ohër pjesëmarrës ishin bartësi i listës në Zonën e 5-të zgjedhore, Ziadin Sela, Musa Xhaferi, si dhe koordinatorët e BDI-së në këtë zonë, ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi dhe ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri.

Bartësi i listës, Ziadin Sela, tha se në këto zgjedhje nuk ka dy blloqe politike, por ka vetëm një bllok, e ai bllok është Fronti Europian.

“Çdo votë që e nxjerrim për Frontin Europian është votë që e shkëpusim prej VMRO- dhe Levicës, sepse ato nuk janë për ndryshimet kushtetuese. Është kusht i Bashkimit Europian që të hapen të gjitha kapitujt. Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria këtë proces e çojnë paralel dhe duhet shumë shpejt të bëhemi pjesë e BE-së për të ardhmen e fëmijëve tanë”, tha Sela.

Musa Xhaeri në fjalën e tij tha se ky Front është krijuar për të trasuar rrugën drejt Bashkimit Europian, duke shtuar se kundërshtarët politikë Ohrin nuk e kanë vizituar as si turistë.

“Bashkë me Ziadinin do të bëjmë fushatë demokratike në zonën 5. Kundërshtarët tanë Ohrin nuk e kanë vizituar as si turistë. Ata që pretendojnë të vijnë në pushtet, nuk ofrojnë program. Ohri do ta shpallë fitoren e Frontit Europian dhe në zonën 5 do të jemi fitues apsolut”, tha kandidati për deputet, Musa Xhaferi.

Të dy kandidatët për deputetë njëzëri theksuan se Fronti Europian ka kandidatin më të mirë për president, dhe këtë Bujar Osmani e ka dëshmuar duke udhëhequr në mënyrën më të mirë Ministrinë e Jashtme.