E-Diaspora

Shqiptarët e Zvicrës dhe “Baustellet” e tyre 

“Qëllimi ynë është që koncepti ynë i qëndrueshëm të arrijë përfitime të njëjta ose më të larta se modelet konvencionale”, thotë Mehmet Kurtishaj, pronar i kompanive E-K Bauunternehmung, SV Immo AG dhe allpro AG

Se diaspora shqiptare në Zvicër ka kaluar nga punëmarrësi në punëdhënës, sidomos në ndërtimtari, tani është një fakt i prekshëm. Një kantier apo siç e quajmë në zhargon “Baustelle” është i paimagjinueshëm pa shqiptarë. Ata janë aty në hedhjen e themeleve, në ndërtimin e egër dhe në finalizim. Në këto “Baustelle” nuk duhet të habiteni më nëse në fund ju thonë se edhe investitori është shqiptar dhe njëri ndër ta shpesh mund të jetë investitori Mehmet Kurtishaj. Bilanci i këtij sipërmarrësi të sukseshëm shqiptar në Zvicër matet përmes firmës së tij të ndërtimit E-K Bauunternehmung, SV Immo AG dhe allpro ag. 

Një nga projektet më interesante që ka ndërtuar E-K Bauunternehmung GmbH, është lagjja Weid në një vendndodhje piktoreske në brigjet e lumit Löntsch, vetëm disa minuta larg qendrës së fshatit dhe stacionit të trenit. Me një park qendror, parkim nëntokësor dhe një mjedis pa trafik e ndërtesa të grupuara rreth kësaj zone qendrore shfaq një hapësirë ​​të gjerë rekreative për banorët e kësaj lagjeje, e cila është projektuar dhe financuar nga investitori, Mehmet Kurtishaj. 

Kurtishaj ka themeluar para shumë vitesh firmën E-K Bauunternehmung GmbH me seli në Wollerau SZ, e cila, me një staf të kualifikuar, merret për shumë vite me menaxhimin e ndërtimit të objekteve, pastaj të rinovimit deri në planifikimin e plotë të projektit të ndërtesave të reja të çdo shkalle, kryesisht në kantonet e Cyrihut, Schwyz, St.Gallen dhe Glarus. Përveç kontekstit të vendndodhjes, ata i kushtojnë rëndësi edhe çështjeve ekonomike, estetike dhe sociale. 

Etika e biznesit, pasion për përsosmëri 

Qëllimi kryesor i firmës SV IMMO AG është gjetja e zgjidhjeve optimale për të gjitha grupet e interesit. Pronari Mehmet Kurtishaj jo vetëm që dëshiron të përfaqësojë në mënyrë të përsosur interesat e drejtpërdrejta të projekteve të tij, por gjithashtu realizon zgjidhje krijuese për njerëzit, hapësirën dhe natyrën. Kompania, e cila operon në të gjithë Zvicrën dhe është e vendosur në Willen-Wollerau SZ, u ofron klientëve zhvillime të projektit individual falë njohurive të thella të industrisë së ndërtimit dhe pasurive të paluajtshme. Kompania fokusohet në blerjen, shitjen dhe menaxhimin e qëndrueshëm të pasurive të paluajtshme. Me përvojë, angazhim, gëzim dhe pasion, të kombinuar me standarde të cilësisë së lartë, kompania zhvillon me sukses vlerën e pronave. 

Ne kemi kemi zhvilluar një intervistë me biznesmenin Kurtishaj. Ajo çfarë na intereson të dimë fillimisht, është si ta përshkruajmë atë si person? 

Si një sipërmarrës me ide të qarta për një partneritet biznesi. Rezultatet më të mira afatgjata nuk do të vijnë nga një fokus afatshkurtër me qëllim përftimin e mundshëm maksimal. 

Qëndrueshmëria në kontekstin e rendimenteve? 

Po tamam. Një qasje e mirëmenduar, e orientuar drejt komunitetit mund të gjenerojë fitime konkurruese për investitorët. Ne punojmë me njerëz që ndajnë idealet tona dhe mbështesin një qasje të ndryshme në zhvillimin e pasurive të paluajtshme. 

Qëllimi ynë është që koncepti ynë i qëndrueshëm të arrijë përfitime të njëjta ose më të larta se modelet konvencionale. Në fund të fundit, modeli ynë duhet t’u shërbejë përdoruesve, blerësve dhe shitësve për zhvillimin e synuar. 

Ju jeni shefi i 3 kompanive. Jeni jashtëzakonisht krijues në hartimin, zbatimin dhe realizimin e modeleve të biznesit. Si e menaxhoni kohën? 

Unë mendoj se kam lindur një sipërmarrës (qesh). Më pelqen puna. Dhe ata që kënaqen duke punuar jetojnë të lumtur. Përveç kësaj, unë kam një ekip të stërvitur mirë të cilit në çdo kohë mund t`i kërkoj mbështetje. Rrjeti ynë i mirë ndihmon në zbatimin e ideve të pjekura. Në të vërtetë, mua më sillen çdo ditë në kokë ide të shumta kreative për të optimizuar proceset. Ne sjellim sinergji efikase me kompaninë e ndërtimit E-K Bauunternehmung GMBH dhe kontraktorin e përgjithshëm allpro. 

Çfarë e dallon fleksibilitetin tuaj? 

Përpunimi i shpejtë i kontratës. Për ne është e rëndësishme që në këtë fazë të shoqërojmë klientët shpejt dhe me lehtësi. Së bashku me partnerët tanë, ne sigurohemi që ata të marrin këshilla të shpejta dhe kompetente. Ia vlen të diskutojmë  

Detyrat komplekse ia vlen ti diskutoni me ne si një partner i besueshëm që pastaj t`i zbatojmë ato në një mënyrë të orientuar drejt objektivit.  

Filozofia e punës së arkitektit Kurtishaj bazohet në tri shtylla 

“Qëndrueshmëria është themeli i konceptit tonë të zhvillimit, i cili bazohet në tre shtylla thelbësore”, thotë ai dhe vazhdon, “ndërgjegjësimi mjedisor. Ne respektojmë vlerën e mjedisit natyror. Ne punojmë me efikasitet, që do të thotë: procese ndërtimi që kursejnë burimet, si dhe ato të materialeve dhe ndërtime me efikasitet energjetik. Ne e konsiderojmë sensin e shëndoshë si një të mirë të madhe, kjo është arsyeja pse ne gjithmonë i kushtojmë vëmendje nevojave të komunitetit». 

Rimodelimi dhe rinovimi 

Në fushën e rimodelimit dhe rinovimit, ne ofrojmë prishje, punime murature të klientëve, mure mbajtëse, rinovime banjo, konvertime nga shtëpi njëfamiljare në shtëpi shumëfamiljare. 

Ndërtime të reja dhe ndërtime ndërtesash 

Në ndarjen e re të ndërtimit dhe ndërtimit të ndërtesave, ne realizojmë të gjitha objektet si zgjerimet, shtëpitë me një familje, komplekset e banimit dhe ndërtesat industriale. 

Zyra qendrore 

E-K Bauunternehmung GmbH 

Säntisweg 4 

8832 Wilen bei Wollerau 

[email protected] 

www.e-k-bau.ch 

Tel.: 044 784 22 72 

Fax: 044 784 22 18 

 

SV IMMO AG 

Säntisweg 4 
8832 Wilen bei Wollerau 

​Tel: 044 784 22 72 

Mail: [email protected] 

www.svimmoag.ch 

 

allpro ag 
Säntisweg 4 
8832 Wilen b. Wollerau  

Tel.: 044 784 22 72 

[email protected] 

www.allpro-ag.ch 

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI