Tematike

Shtohet numri i studentëve shqiptarë në Benedict Schule në Cyrih

Në një ceremoni madhështore në Hotel Marriott Zurich, me mbi 600 studentë që po gradoheshin, qindra prindër, që kishin ardhur për t’i kurorëzuar sukseset e fëmijëve të tyre dhe mysafirë tjerë, presidenti i Benedict-/BVS-Schule në Cyrih, Heinrich Meister ka uruar dhe ndarë diplomat në mënyrë solemne për studentët e diplomuar.

Presidenti i Benedict-/BVS-Schule në Cyrih, Heinrich Meister

Shumë fjalime falënderimi u janë adresuar profesorëve për përkushtimin dhe angazhimin e vazhdueshëm me studentë!

Në mesin e mbi 600 të diplomuarëve figurojnë edhe emra shqiptarë, dhe kjo tregon se është shtuar interesimi i tyre për «Benedict -Schule».

Ky fakt e bën krenar shqiptarin Arsen Shohi, udhëheqës për investime në këtë shkollë në Zvicër.

Arsen Shoshi, i cili vlerësohet të jetë dora e djathtë e presidentit të «Benedict Schule», Heinrich Meister,  tha se dita ditës po shtohet numri i studentëve të këtushëm shqiptarë në Zvicër

«Për çdo vit jemi dëshmitarë të një ambient të këtillë madhështor e të gëzueshëm, jo vetëm për studentët, por edhe për mua, sepse sot po diplomojnë edhe studentë shqiptarë në Zvicër”, tha Arsen Shoshi duke treguar se përse preferohet ky institucion i arsimit të lartë nga studentët shqiptarë.

«Benedict Schule» në Cyrih ofron programe studimi në një spektër të gjerë e në shumë fusha e degë, duke filluar që nga Mjekësia e deri tek programet Master dhe Bachelor.

Ai ka përmendur edhe shkollën hotelerisë në Lucern që është bërë mjaft atraktive sidomos për studentët e huaj, në mesin e tyre edhe nga Kosova.

Gjatë ceremonisë, të pranishmit janë argëtuar me muzikë live në një koktej të organizuar nga Benedict Schule, kurse kulmi i ceremonisë ka qenë kur studentët  kanë hedhur kapelat studentore, që është një traditë në këso ngjarjesh.

Publireportazh