Lajme

Të jetosh vetëm, mënyra më e zakonshme për të jetuar në Zvicër

Të dhënat e publikuara këtë javë nga Zyra Federale e Statistikave (FSO) tregojnë se numri i familjeve me persona të vetëm vazhdon të rritet.

Tetë vjet më parë kishte 1.3 milionë familje të vetme. Shifrat e fundit tregojnë se janë 1.4 milionë, një rritje prej rreth 10%. Kjo lloj familjeje përbën 38.4% të totalit, nga 37.6%.

Lloji tjetër i rritjes së familjeve janë familjet me një prind. Numri i tyre është rritur me 21%. Ata tani përbëjnë 6.3% të të gjitha familjeve, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Dhe ndërsa numri i familjeve të përbërë nga një çift pa fëmijë është rritur me 4% dhe çiftet me fëmijë me 5%, këto konfigurime shtëpiake tani përbëjnë vetëm 27.2% dhe 27.3% respektivisht, nga 28% dhe 28.3% tetë vjet më parë .

Ka pasur një zhvendosje drejt të jetuarit vetëm, me ose pa fëmijë. Familjet me një prind tani përbëjnë një në gjashtë familje me fëmijë.