Kosova

U kthye nga Italia dhe investoi në Kosovë, biznesmeni u vizitua nga Kurti

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, vizitoi një fabrikë në Prizren, pronari i së cilës, Shkamb Koshi, ka jetuar 25 vjet në Itali. Nga atje ai është kthyer, jeton e prodhon në Kosovë dhe eksporton në 15 vende të ndryshme të botës.

Kompania e tij merret me pjesë të prodhuara nga fibrat e karbonit që janë të lehtë në peshë dhe të qëndrueshëm mekanikisht, e posaçërisht të përdorshme për automjetet dhe barkat e shpejta.

“Janë rreth 70 punëtorë dhe i gjithë ky proces mund të shpjegohet prej pronarit dhe ideatorit të kësaj teknologjie moderne, prej Shkamb Koshit, i cili më tregoi se si edhe pjesët për automjete të shpejta si Alfa Romeo e për barka në gjatësi deri në 10 metra e me shpejtësi 150 kilometra në orë, prodhohen nga fibrat e karbonit dhe kjo është një teknologji, e cila gjithnjë e më shumë po ka treg në botë, sidomos kur bëhet fjalë për gjësendet, të cilët kanë shumë peshë, të cilët zhvillojnë shpejtësi të mëdha apo të cilat janë të shtrenjta”, tha kryeministri Kurti.

Ai e falënderoi për punën e kontributin, duke e vlerësuar për kompaninë e tij, punën në inxhinieri të teknologjisë e njohjen me zbulimet më të reja shkencore sa u përket fibrave të karbonit.