Lajme

Universiteti ETH i Cyrihut, i shtati në botë

Zvicra ofron përqendrimin më të lartë të programeve të studimit të fundit në botë – sipas raportit të fundit të publikuar nga analisti i arsimit të lartë Quacquarelli Symonds.

Në përgjithësi, institucioni me performancën më të mirë në Zvicër ishte ETH Zurich, si lider në Shkencat e Tokës dhe Detit, Gjeofizikës dhe Gjeologjisë. Ai u rendit i 7-ti në botë, transmeton albinfo.ch.

Vende të tjera që performojnë mirë në këtë listë janë SHBA – me MIT, Harvard, Stanford dhe Berkeley në mesin e 10 më të mirëve, dhe Britania e Madhe – me Oksfordin, Kembrixhin, Imperial College dhe UCL.

Kolegji tjetër që zuri një vend në top 10 ishte Universiteti Kombëtar i Singaporit, i renditur i 8-ti në përgjithësi.

Kriteret përcaktuese janë reputacioni akademik i fushave të studimit të universiteteve, vlerësimi i të diplomuarve nga punëdhënësit e tyre dhe shpeshtësia me të cilën citohen studimet e tyre.