Politikë

Alban Imeri

Politikan

Albani ka lindur më 7 janar të vitit 1991 në Münsterlingen TG dhe prej vitit 1999 jeton me prindër në Egnach. Katër vite më parë ka qenë iniciator për formimin e degës së BDP-së në qarkun e Arbonit, nga ku më pas është zgjedhur presidenti i parë i BDP-së (Bürgerlich -Demokatische Partei) -Partia Demokratike Qytetare në po këtë qark, kurse për një periudhë të shkurtër ka qenë edhe anëtar i kryesisë së BDP-së në kantonin Thurgau.

Studenti i matematikës në Universitetin ETH të Cyrihut, shqiptari nga Kumanova, Alban Imeri kandidon në zgjedhjet e prillit për deputet të Parlamentit të Kantonit Thurgau. Njëzetenjëvjeçari në këtë garë politike figuron në listën numër gjashtë si i dyti i partisë për qarkun e Arbonit që ka një popullsi prej më tepër se pesëdhjetëmijë banorësh.

Prej nëntë kandidatëve të qarkut të Arbonit në listë të BDP-së për Parlamentin e Thurgaut, Albani radhitet i dyti, gjë që tregon se sfiduesi i ri shqiptar brenda partisë gëzon mbështetje të gjerë në zgjedhjet që do të mbahen më 15 prill 2012.

Synimet politike të Alban Imerit janë të qarta. Ai ka një koncept politik për të gjitha çështjet e hapura. Në prezantimin e tij online (www.alban-imeri.ch) ai shpalosë idetë e tij për zgjidhje të problemeve, qofshin ato fiskale (që është arma e tij e fortë, si student i matematikës), sociale, politikës së jashtme, emigracionit apo sistemit të drejtësisë.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriAlban Imeri
  • Prejardhja:Münsterlingen TG-Zvicër
  • Vendi ku vepron:Egnach-Zvicër
  • Profesioni:Politikan
  • Kontakti www.alban-imeri.ch

  WHO’S WHO të tjera