MARKETING

“VEÇ për QEF” vjen me “Mbrëmje shqiptare”, në Cyrih

Adelina Kastrati: Ideja lindi nga dëshira jonë për të krijuar një platformë, ku komuniteti shqiptar mund të shijojë muzikën dhe kulturën e vet në një ambient të veçantë

Ditë më parë, në Cyrih u mbajt një mbrëmje simpatike me muzikë dhe argëtim shqip, që ndryshonte nga eventet e tjera të kësaj natyre. Albinfo.ch merr vesh se bëhet fjalë për një nismë të re të ekipit “VEÇ për QEF”, që të realizojë një seri mbrëmjesh të tilla, relaksuese, me eventin e parë me emrin “Albanische Nächte” ose “Mbrëmje shqiptare”. Mbrapa kësaj nisme është afaristi i njohur shqiptar nga Zvicra, Sysret Kastrati dhe Adelina Kastrati, me të cilët kemi zhvilluar një intervistë të shkurtër.

Albinfo.ch: “Mbrëmje shqiptare” pritet të jetë eventi tradicional dedikuar audiencës shqiptare në Zvicër. Si lindi ideja, nga kush dhe si filluan bisedat?

Adelina Kastrati: “VEÇ për QEF sjell evente tradicionale të dedikuar audiencës shqiptare në Zvicër. Ideja lindi nga dëshira jonë për të krijuar një platformë, ku komuniteti shqiptar mund të shijojë muzikën dhe kulturën e vet në një ambient të veçantë. Në fakt, kjo punë u nis vetëm për qejf, por pastaj filluan bisedat midis anëtarëve të ekipit të “VEÇ për QEF” dhe të interesuarve të kulturës shqiptare në Zvicër.

Albinfo.ch: Tashmë keni organizuar edhe mbrëmjen e parë “Albanische Nächte”. A jeni ndarë të kënaqur me takimin e parë në MINI Café Bar në Cyrih, me performancën e këngëtarit Durim Tahirukaj?

Sysret Kastrati: Sigurisht se po! Mbrëmja e parë “Albanische Nächte” ishte një sukses i madh. Takimi në MINI Café Bar në Cyrih me performancën e këngëtarit Durim Tahirukaj ishte një përvojë e jashtëzakonshme për të gjithë pjesëmarrësit. U ndamë me ndjenjën e kënaqësisë dhe frymën e mirëqenies që muzika shqiptare na sjell.

Albinfo.ch: Hyrja është falas. Përse?

Adelina Kastrati: Hyrja në event ishte falas për mbrëmjen e parë, si një shenjë mirëseardhjeje për komunitetin tonë. Megjithatë, do t’ ju njoftojmë se në eventet e ardhshme, hyrja nuk do të jetë më falas. Ne po punojmë për të siguruar që çmimi i biletave të jetë i arsyeshëm dhe konkurrues, duke ju ofruar një përvojë të vlefshme dhe të këndshme në çdo event të VEÇ për QEF.

Albinfo.ch: A mendoni se mungojnë ngjarje të këtilla me artistë të zgjedhur shqiptarë në Zvicër?

Adelina Kastrati: Po, besojmë se ka një mungesë ngjarjesh të tilla me artistë të zgjedhur shqiptarë në Zvicër. Ne kemi vënë re një nevojë të madhe në komunitetin shqiptar për një platformë ku të promovohet talente dhe ku të organizohen evente me muzikë dhe kulturë shqiptare.

Albinfo.ch: Kur do të takohemi në mbrëmjen e radhës?

Sysret Kastrati: Takohemi në mbrëmjen e radhës, të cilën po e organizojmë me kujdes dhe pasion. Do t’ju informojmë së shpejti për datën dhe vendin e takimit. Ju lutemi, ndiqni faqen tonë në rrjetet sociale (www.instagram.com/vecperqef.official) dhe abonohuni në buletinin informativ tonë (www.vecperqef.ch) për të marrë lajme të freskëta për eventet tona të ardhshme.

Albinfo.ch: Cilët këngëtarë parashihet të marrin pjesë?

Sysret Kastrati: Pjesëmarrja e këngëtarëve në mbrëmjen e radhës është në fazën e përcaktimit. Ne jemi në bisedime me disa artistë të njohur shqiptarë dhe shpresojmë të mund të ofrojmë një line-up emocionuese dhe të paharrueshme për publikun tonë. Faleminderit për kohën tuaj dhe interesin për mbrëmjen.

Foto: Alba Cakiqi

Albanische Nächte – Collage (canva.com)