Lajme

Vendimi i Gjykatës së Lartë në Zvicër për vozitjen me telefon

Një vendim i Gjykatës së Lartë mund të ketë pasoja në ligjet se si ne i përdorim telefonat celularë gjatë drejtimit të automjetit.

Një grua në kantonin Solothurn u gjobit me 250 CHF për përdorimin e telefonit të saj gjatë vozitjes.

Por ajo debatoi para gjykatësve federalë, ajo hodhi një sy në telefonin e saj vetëm për disa sekonda dhe kjo nuk kishte asnjë ndikim në aftësinë e saj të drejtimit, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Gjykata ra dakord. Përcaktoi se një vështrim i shpejtë nuk është më shpërqendrues sesa shikimi në pasqyrën e pamjes së pasme ose në pultin.

Gjykata tha gjithashtu se lejohet të vozitet vetëm me njërën dorë në timon – duke përmendur se është e ligjshme të hahet një mollë ose të pijë një cigare gjatë vozitjes.

Por gjykata theksoi se mbetet e paligjshme të bësh një telefonatë gjatë vozitjes, përveç nëse përdoret një sistem pa duar.