Kulturë

Albana Shabani

Modele

Më e bukura vajzë e Schwarzwaldit vjen nga lokaliteti Triberg. Ajo quhet Albana Shabani, është 17 vjeçe, ka gjuhë amtare shqipen dhe po mëson tashmë gjuhën e pestë. Albana është zgejdhur pak ditë më parë nga një juri 13 anëtarëshe në Bad Peterstal-Griesbach Mis Schwarzwald, duke mbetur edhe vetë e befasuar me zgjedhjen.

Me flokët e saj të zeza dhe me buzëqeshjen rrezatuese ajo ka bërë për vete jurinë duke bërë që Albana të fitonte me një dieferencë të madhe pikësh në krahasim me kandidatet tjera. Me këtë fitore ajo është kualifikuar për të bërë garë për kurorën e më të bukurës në landin Baden Württemberg dhe për atë të Gjermanisë Jugore.

Në parakalim Albana ka dalë e shoqëruar nga motra e saj më e madh. Ndërsa e ëma, nuk kishte mundur të ishte e pranishme por flet me entuziazëm për të pas suksesit të së bijës.

Për bartësen e re të kurorës Miss Schwarzwald, familja ka rëndësi shumë të madhe . “Ajo më mbështet shumë dhe sikur të mos e kisha këtë mbështetje unë nuk mund ta bëja këtë”, thotë Albana e cila është një ndër pesë fëmijët e familjes Shabani.

Misi i ri i Schwarzwaldit është duke ndjekur mësimet në gjimnazin ekonomik në Furtwangen dhe qysh si e vogël kishte ëndërruar të fitonte në një garë për mis.

Si nxënëse e rregullt që është, ajo menjëherë pas garës ka vazhduar për në shkollë, ku suksesi i saj nuk ka mbetur pa u vënë re. Edhe drejtori i gjimnazit ia ka uruar titullin dhe është zotuar se në garën e ardhshme do të jetë pranë saj për ta përkrahur. Albana në asnjë mënyrë nuk mendon të braktisë shkollën për shkak të angazhimit si mis Schwarzwald, shkruan südkurier.de. në vitin 2015 ajo do të bëjë abiturën dhe pastaj të fillojë studimet. Aktualisht është duke mësuar gjuhën e pestë, spanjishten. Ajo e zotëron gjuhën e prindërve, shqipen dhe veç saj edhe gjermanishten, anglishten dhe frëngjishten.

Më 8 janar të vitit 2014 Albana Shabani do të marrë pjesë në garën për Mis Gjermania Jugore që do të mbahet po ashtu në Bad Peterstal-Griesbach.

28.09.2013

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriAlbana Shabani
  • Vendi ku vepron:Triberg-Gjermani
  • Profesioni:Modele

  WHO’S WHO të tjera