Kulturë

Anita Shala

Modele

Anita Shala dëshiron të zgjedhet “Miss Zvicra 2014”. 20-vjeçarja, e cila jeton në Emmenbrucke të Luzernit, është e vetmja kandidate nga Zvicra qendrore, e cila merr pjesë në këtë spektakël. Ndihmësja e mjekut të dhëmbëve që punon në një ordinancë në Cyrih nuk i pëlqen shumë grimin e tepërt dhe as veshjet ekstravagante. Edhe kur ka për të dhënë ndonjë intervistë para medieve, asaj nuk i duhet më shumë se 30 minuta për t’u rregulluar.

“Shumë më mirë kuptohem me njerëzit që nuk janë shumë të pashëm. Shumë njerëz bukurinë e lidhin me arrogancë, të tjerët me zili dhe xhelozi. Kjo nuk më pëlqen”, ka thënë Anita.
Në ordinancën e dhëmbëve në Cyrih bukuroshja me prejardhje shqiptare, e cila është gjatë 1.77 cm, punon e pashminkuar. “Gjithmonë ka femra të bukura ose një trup më të mirë se unë, por ju duhet ta shfaqni atë që keni nga brendësia, e jo nga veshja. Pamja e jashtme është dhuratë nga zoti”, thotë asistentja e dhëmbëve.

Kam përkrahjen familjes

Anita Shala është e lindur dhe e rritur në Emmenbrucke. Prindërit kanë prejardhje nga Kosova. “Ata janë shumë të gëzuar që unë jam në mesin e finalisteve. Në veçanti nëna ime, e cila ishte e habitur kur i tregova për këtë. Ajo dëshironte gjithmonë të më shihte në një skenë të tillë”, thotë asistentja bukuroshe. Gjithashtu edhe babai i saj ishte shumë krenar për arritjen e bijës së tij. “Ai e respekton pjesëmarrjen time, pavarësisht që kjo sfidë është me stres, megjithatë po ia kaloj mirë. Babain e kam si shok”. Të gëzuar për pjesëmarrjen e saj në spektaklin “Miss Zvicra” janë edhe motra e saj, Agnesa, 18 vjeçe dhe vëllai Muhameti, 15-vjeçar. “Kam pasur përkrahje të madhe nga familja ime. Ne kemi një lidhje të veçantë familjare”, thotë Anita Shala. Ajo ka mësuar shumë nga kultura e Kosovës, por këtë e ka gërshetuar edhe më arsimin e marrë nga Zvicra.

S ‘di a kam shans të fitoj “Miss Zvicra 2014”

Në rrethin e saj Anita përshkruhet si një person me zemër të mirë. 20-vjeçarja, e cila që afro tre vjet është në lidhje me Rinorin, 22-vjeçar nga Cyrihu, me të cilin tashmë edhe bashkëjeton, tregon shumë për jetën e saj. E pëlqen diellin, sepse në rrezet e diellit ndihet veçanërisht mirë. Është e kujdesshme në ushqim, por nuk i kushton shumë rëndësi dietave. “Pikë e dobët” e saj duken të janë këpucat, ka aq shumë, sa që duhet një kohë e gjatë për t’ i numëruar.

Anita nuk e ka idenë se çfarë do të ndodhë me të nëse shpallet fituese. “Përpara planifikoja gjithçka, kurse këtë herë e kam lënë që gjërat të rrjedhin vetvetiu. Nuk e kam idenë se a kam shans për të fituar”, thotë ajo. Nëse fiton, ajo dëshiron të jetë një shembull për fëmijët e saj. “Unë kisha një fëmijëri shumë të mirë dhe dua ta trashëgoj atë përvojë”, ka thënë Anita Shala, në një intrevistë për “Neue Luzerner Zeitung”.

A.GJ

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriAnita Shala
  • Prejardhja:Emmenbrucke-Luzern-Zvicër
  • Vendi ku vepron:Emmenbrucke-Luzern-Zvicër
  • Profesioni:Modele

  WHO’S WHO të tjera