Kulturë

Arsim Berisha

Piktor/Valltar
ARSIM BERISHA
Piktor
Arsim Berisha lindi më 10.02.1974 në Kosovë, ku atje mbaron shkollimin fillor dhe të mesëm. Që nga viti 1991 migron në Zvicër, ku jeton dhe vepron në Zürich.
Më art është marrur që nga fëmijëria, ku fatkeqsisht e tërë krijimtaria e tij rinore djegët nga lufta e viteve 1998-99. Në Zvicër pos disa kurseve të shkurtëra, për përfitimin e disa teknikave të ndryshme për artin figurativ, në vitin 2005 mbaron me sukses edhe shkollimin e lartë 3 vjeçar të pikturës në Zürich. Jo vetëm në Zvicër por edhe në qendra tjera të Europës, Ekspozitat personale dhe kolektive vizitohen shumë nga adhuruesit e artit.
Pasion tjetër është edhe piktura Murale, Fresko, Portrait si dhe Piktura. Skenografi dhe dekorime në disa qendra, e programe kulturo-artistike ndër vite të organizuara nga organizatat kulturore si: Ansambli ,,Vatra,, Bylah, Klubi,,Shqiponja,, Rorbas, Ansambli ,,Arberesha,, Sirnach, Klubi ,,Kosova,, Singen Gjermani, Ansambli ,,Drita,, Kreuzlingen, Teatri ,,Aleksander Moisiu,, Zyrih, Filmi Kinematografik Zviceran ,,Një Dimër i tërë pa Zjarr,,Neoshatel.

http://www.kunst-berisha.ch/html/index.php

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriArsim Berisha
  • Prejardhja:Klinë, Kosovë
  • Vendi ku vepron:Cyrih-Zvicër
  • Profesioni:Piktor/Valltar

  WHO’S WHO të tjera