Kulturë

Elbenita Kajtazi

Soprano

Sopranoja  kosovare nga Mitrovica, Elbenita Kajtazi do të paraqitet sonte  në skenën e Filarmonisë së Berlinit si pjesë e operës “Werther” krijuar nga kompozitori Francez Jules Massenet.

23 vjeçarja nga Kosova  nga maji i këtij viti e deri në vitin 2015, do të jetë edhe solistja e kësaj shtëpie operistike.

Edhe pse vetëm 23 vjeç, Elbenita Kajtazi, tashmë është quajtur “zëri i ëmbël i Kosovës” nga mediat kosovare.

Në moshën 15 vjeçare ajo ka ndjekur ëndrrën e saj, për t’u bërë një këngëtare opere.

Pas diplomimit ajo dha tre koncerte solo, një në qytetin e saj të Mitrovicës, një të dytë në Prishtinë dhe të fundit në Tiranë, Shqipëri.

Duke përfaqësuar Kosovën në koncerte dhe konkurse të shumta kombëtare dhe ndërkombëtare, Elbenita ka fituar disa çmime.

Ajo aktualisht është duke studiuar me sopranon Ermonela Jaho dhe Caroline Merz.

Siç raporton Agjencia Telegrafike Shqiptare, aktualisht, Elbenita është një soliste me kohë të plotë në Orkestrën Filharmonike të Kosovës, dhe ngjithashtu gjatë vitit 2014 është soliste me kohë të plotë edhe në “Deutsche Opera” në Berlin.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriElbenita Kajtazi
  • Prejardhja:Mitrovica-Kosovë
  • Vendi ku vepron:Berlin-Gjermani
  • Profesioni:Soprano
  • Kontakti [email protected]

  WHO’S WHO të tjera