Sociale

Nazmi Jakurti

Sindikalist

Vendlindja : Gjakovë, KosovëQyteti ku jeton në Zvicër:  4900 Langenthal Profili

Sekretar sindikal / këshilltarë juridik, në Sindikatën Unia, në 4900 Langenthal, prej marsit 2003.

Përgjegjës për sektorin e zejtarisë dhe për migracion.

Në shkurt 2010 është zgjedhur Kryetar i Unionit të Sindikatave të Oberaargau-t (Gewerkschaftsbund Oberaargau GBO).

Gazetar në gazetën studentore “Bota e Re” në Prishtinë, 1984 – 1988

Çmime-vlerësime-botimePunim për master i botuar në vazhdime në të përditshmen “Zëri”: “Roli i etnomediave në integrimin ndërkulturorë”; Punime për Master (të pabotuara): “Mediacioni – i lashtë dhe modern”; “Trajtimi i një konflikti ndërfqinjësorë”.  Përvojat në lidhje me mergimin/BallkaninNazmi Jakurti është anëtarë i Komisionit Kantonal për Integrim dhe i gupit të ekspertëve për hartimin e Ligjit për Integrim në Kanton Bern; Anëtarë i grupit të ekspertëve për pregaditjen e “Kuvendit të Shqiptarëve të Zvicrës”.

Bashkthemelues dhe ish-kryetar i “Bashkimit të Intelektualëve Shqiptarë në Zvicër” BISHZ; Kryetarë i Lidhjes Shqiptare në Botë për CH; Kryetar i Unionit të Sindikatave të Oberaargau-t (Gewerkschaftsbund Oberaargau); Anëtarë i Kryesisë “Region Oberaargau”; Anëtarë i Kryesisë Bildung im Oberaargau BiO (Interunido).

Ka përvojë mbi njëzetvjeçare të angazhimit në fushën e migracionit dhe të integrimit në CH. Është këshilltarë i Qeverisë Kantonale të Bern-it në këtë fushë dhe i disa institucioneve të tjera; Docent mysafir në Shkollën e Lartë Pedagogjike në Bern dhe në Universitetin e Bern-it. Bashkpunëtorë i Fakultetit Juridik në Prishtinë dhe i Universitetit Ndërkombëtarë të Tiranës.

Integrimi/zhvillimi: cilat janë prioritetet?

– Krijimi i një strukture efikase organizative/ përfaqësuese si komunitet.- Integrimi sa më i mirë në shoqërinë zvicerane.- Arësimimi i brezave të rinjë.- Forcimi i lidhjeve ekonomike, politike, kulturore… me vendlindjen.

KontaktNazmi Jakurti, Gewerkschaft Unia, Bahnhofstrasse 30, 4900 Langenthal079 278 20 65[email protected]

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriNazmi Jakurti
  • Prejardhja:Gjakovë-Kosovë
  • Vendi ku vepron:Langenthal-Zvicër
  • Profesioni:Sindikalist
  • Kontakti [email protected]

  WHO’S WHO të tjera