Politikë

Osman Sadiku

Politikan

Komuniteti shqiptar i Zvicrës, nga 26 qershori ka edhe deputetin e katërt shqiptar në nivel të parlamenteve kanonale. Osman Sadiku, nga partia Socialdemokrate ka dhënë të mërkurën betimin solemn në Parlamentin e Kantonit të Glarusit, ku ai deri në fund të mandatit do të ketë vendin e deputetit (këshilltarit).

Para tij, në Zvicër veprojnë tre deputetë në kantone të ndryshme. Fjala është për Zari Xhaferin, në kantonin e Zug-ut, Ylfete Fanaj, kantoni i Lucernit dhe shqiptaro-zvicerani Etrit Hassler në Kantonin St. Gallen. Të tretë përfaqësojnë Partinë Socialdemokrate. Ndërsa në përgjithësi, deputeti i parë shqiptare në nivel kantonal ka qenë zgjedhur në vitin 2006 Osman Osmani, në Kantonin e Schaffhausenit.

Osmani, specialist i migracionit, me banim prej 18 vitesh në Zvicër. Nga Kosova, komuna e Kamenicës, ai ka ardhur si inxhinier i elektroteknikës. Ndërsa në Zvicër ka punuar për rreth 14 vite në Kryqin e Kuq, në Glarus. Këtu ai ka akumuluar përvojë të çmueshme në fushë të punës me të huaj dhe me njerëz në nevojë. Kjo dhe angazhimi i tij në aktivitetet shoqërore, e ka sjellë atë natyrshëm në kontakt me Partinë Socialdemokrate të Zvicrës.

Në ditët e ardshme albinfo.ch do ¨të publikojë një intervistë me deputetin e ri, Osman Sadikun.

28.06.2013

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriOsman Sadiku
  • Prejardhja:Kosovë
  • Vendi ku vepron:Glarus-Zvicër
  • Profesioni:Politikan

  WHO’S WHO të tjera