Sport

Xherdan  Shaqiri

Futbollist

Sot gazeta e përditshme “Le Matin” i kushton një intervistë ekskluzive (dy faqe të tëra) futbollistit më të famshëm në Zvicër, Xherdan Shaqiri.

Ndër të tjera ai shpreh modestinë e tij, duke theksuar rëndësinë që kanë lidhjet e ngushta familjare. Ai tregon se është shumë i afërt me familjen e tij, gjë që e vlerëson shumë.

Edhe pse suksesi i lartë dhe pasuria e madhe kanë bërë që përditshmëria e Shaqirit ka lëvizur në shumë aspekte, prapëseprapë, ai dhe familja e tij nuk kanë ndryshuar në brendi.

A është bërë Familja Shaqiri një organizatë private që i shërben Xherdanit?  (Ai buzëqesh)

Jo, kursesi. Vëllai im, Erdini, është këshilltar, për ndryshe, jo. Thjesht, ne jemi të gjithë shumë të lidhur familjarisht.

A shpjegohet kjo nga fakti se familja juaj është kosovare?

Ndoshta, unë nuk e di saktësisht. Ne kemi jetuar gjithmonë në një mënyrë të caktuar dhe, edhe pse gjërat po ndryshojnë për disa kohë, në brendinë tonë ne nuk kemi ndryshuar, as unë personalisht.

Pa dyshim se Ju jeni duke iu referuar statusit tuaj të ri. A ndiheni në lëkurën e një të pasuri të ri?

Jo! Sapo pata mundësitë kam blerë një shtëpi për familjen time, sepse e ndjeja atë si një detyrim ndaj prindërve. Por, pasuria nuk ishte qëllim në vetvete. Kur vijmë nga Kosova nuk mund të supozojmë se pas pak viteve do të bëhemi të pasur.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriXherdan  Shaqiri
  • Prejardhja:Zhegër-Gjilan-Kosovë
  • Vendi ku vepron:Zvicër
  • Profesioni:Futbollist
  • Kontakti www.xherdanshaqiri.com

  WHO’S WHO të tjera