Sociale

Valentina Smajli

Sekretare e politikave në sindikatë

Vendlindja : Prishtinë, Kosovë

Qyteti ku jetoni në Zvicër : Lucernë

Profili

Sekretare e politikave ne sindikat per sektorin e telekomunikacionit, si dhe mbikqyrse per akivitetet e te rinjeve
në kuadër te sindikates per regjionin e Zvicrës qendore.

Paralelisht ajo studion komunikimin traskulturor dhe menaxhimin e konflikteve te dryshme. Eshte gjithashtu pergjegjse ne menaxhimin e situatave konfliktuoze ne mes te të rinjeve ne regjionin e Zvicrës qendore.

Përvojat në lidhje me mergimin/Ballkanin

Valentina Smajli pasi qe eshte diplomuar per asistene medicinale ne fushat e sigurimeve shendetesore, ajo ka punuar per shume vite ne njeren nder shoqerit e sigurimeve shendetore me te mdha ne Zvicër.

Valentina Smajli merret mbi 60 % ne platorme integrative si dhe angazhohet ne NGO`s qe kan te bejn me ceshtje soziale, emancipuese,integruese dhe participuese (ne gjithat drejtimet).

– Antare e kryesis te partis social-demokrate te Zvicer ne form kantonale te Lucernit si dhe ne form federale te Zvicres
– Antare e komisionit te Qytetit te Lucernit per integrim dhe komisionin per dhenjen e shtetesis per migrantet
– Zevendes Presidente e forumit te islamit progresiv te Zvicer ne form federale
– Presidente per organisaten “Integrationsnetz” te Kantonit te Zug-ut

Integrimi/zhvillimi : cilat janë prioritetet ?

“Ne angazhimin tim te perditshem une ngelem gjithmon me shpresen qe do te arrij me bashkkombas tone nje bashveprim te ideve dhe rekomadimeve, duke ndertuar visione adekuate ne dubi te mergates sone ne Zvicer me qellim per te kontribuar ne avancimin e ogranizimit te Shqiptarve si dhe te Shqipfolesve ne Zvicer”.

Kontakt

Gewerkschaft Syndicom
Regionalsekretariat Luzern
Brünigstrasse 18
6005 Luzern
++41 (0)78 623 44 41
++41 (0)79 265 75 48
[email protected]

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriValentina Smajli
  • Prejardhja:Prishtinë, Kosovë
  • Vendi ku vepron:Lucernë-Zvicër
  • Profesioni:Sekretare e politikave në sindikatë
  • Kontakti [email protected]

  WHO’S WHO të tjera