Sport

Visar Bytyqi

Mjeshtër i saunës

Të jesh mjeshtër i banjës me avull, që njihet me emrin “sauna”, sigurisht, nuk është për tu nënçmuar.  Por, të jesh kampion botëror në këtë zanat është një gjë për të cilën duhet punuar shumë dhe duhet treguar kreativitet.

Eh, shqiptari nga Kosova, me qëndrim në Gjermani, Visar Bytyqi, kësaj here nuk ka arritur të bëhet kampion, por ka zënë sidoqoftë, vendin e katërt, që është pozitë e denjë për respekt.

Këtë rezultat, mjeshtri nga banjat “Eifel Therme” të Gjermanisë e ka arritur në garën e quajtur “Kampionati Botëror i saunës, 2013”, të mbajtur në Bad Hofgastein afër Salzburgut të Austrisë.

Në një konkurrencë prej 49 pjesëmarrësish nga 23 vende të botës, Visari ka entuziazmuar rreth 500 fansa të saunës me kreacionin e tij të emërtuar “Infuzioni i kohës së gurit”, për të cilin kishte punuar disa muaj rresht.

“Kjo është një arritje e madhe”, ka thënë shefi i tij, Jörg Schaefer, i cili e ka shoqëruar dhe mbështetur mjeshtrin e ri në këtë garë, shkruan “Kölner Stadtanzeiger”.

08.11.2013

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriVisar Bytyqi
  • Vendi ku vepron:Gjermani
  • Profesioni:Mjeshtër i saunës

  WHO’S WHO të tjera