Maqedonia

Zvicra mbështet prodhuesit vendorë të Maqedonisë së Veriut

Gjashtë prodhues dhe eksportues vendas të frutave dhe perimeve të freskëta në Maqedoninë e Veriut së bashku ekspozuan produktet e tyre në panairin më të madh për fruta dhe perime të freskëta në Evropë – Fruitlogistica Berlin.

Atje ata patën mundësinë të takojnë klientët e tyre të mundshëm dhe të mbledhin komente se si të përmirësojnë më mirë produktet e tyre për të përmbushur kërkesën. Zvicra, përmes Rritjes së Tregut të Punësueshmërisë – IME, së bashku me Ministrinë për Bujqësi mbështetën këtë proces të lehtësimit të marrëdhënieve dhe mbështetjes së kompanive për të përmirësuar prodhimin e tyre për të përmbushur kërkesën.

Me këtë rast u vlerësua se për ta qasja në tregjet ndërkombëtare dhe fokusimi në produkte me vlerë më të lartë të shtuar është thelbësore për rritjen. Derisa madhësia e kufizuar e tregut u theksua si pengesë për rritjen e shumë kompanive bujqësore nga Maqedonia e Veriut.