Koronavirusi: çast pas çasti

Zvicra ndan 650 milionë franga ndihmë për sportin

Edhe në fillim të pandemisë e ndihmoi me 100 milion franga

Dhe ndërsa të gjitha sportet do të preken nga pandemia e koronavirusit, dhe kur ato të kthehen nuk do të jenë të njëjta, vendet e pasura po bëjnë gjithçka që është e mundur për të shpëtuar sportin që do të preket nga kriza me virusin, përcjell albinfo.ch.

Zvicra e ndihmoi sportin me 100 milionë franga menjëherë në fillim të pandemisë, por pasi u bë e qartë se kjo nuk ishte e mjaftueshme, qeveria votoi për një shtesë 650 milionë franga (620 milionë euro), përcejll albinfo.ch. Prej tyre, 350 milionë shkojnë në futboll dhe hokej, të cilët janë sportet më të njohura plus në sportin e skive.

Paratë shkojnë direkt në klubet që do t’i përdorin ato për punën e tyre. Sidoqoftë, atyre nuk do të sigurohen fondet për pagat e lojtarëve, të cilat duhet të sigurohen nga vetë klubet, por për rrjedhën normale të operacioneve të zakonshme.