Shqiperia

Pushimet me kamping në Shqipëri, më të lirat në Evropë

Pushimet në kamping në Shqipëri janë jo vetëm një alternativë e mirë, por edhe më e lira në Europë, me një çmim prej 13.52 euro për një natë qëndrimi.

Portali i kampingut www.camping.info*, i cili është një nga burimet kryesore europiane të informacionit për pushimet në kamping, ka vlerësuar çmimet e mbi 20,000 kampingjeve europiane në 34 vende.

Gama e çmimeve për një natë kampingu varion nga 13 deri në 39 euro për dy persona në pikun e sezonit, duke përfshirë vendin e qëndrimit, karvanin, energjinë elektrike dhe taksat lokale.

Krahasuar me një vit më parë, çmimet e kampingut në Europë janë rritur me 4,45%, ndërsa në Gjermani, kampistët mund të presin një rritje çmimi prej 6.5%.

“Kampet janë shumë në modë për momentin dhe industria po lulëzon. Nëse doni të siguroni hapësirën tuaj të stendës me raportin më të mirë çmim/performancë, duhet të rezervoni shumë kohë më parë, ose nëse kujtoheni në moment të fundit mund të prisni çmime më të larta apo edhe vende tërësisht të rezervuara”, shpjegon Maximilian Möhrle, CEO i camping.info.

Ndërsa kampingu në Zvicër ishte në krye të renditjes së çmimeve vitin e kaluar, Italia (39,24 €) do të jetë vendi më i shtrenjtë i kampeve në vitin 2024.

Për më tepër, kampistët në Kroaci (38,77 €), Zvicër (38,66 €) dhe Austri ( € 36.35) duhet të gërmojnë relativisht më thellë në xhepat e tyre për pushimet e tyre në kamping. Në Gjermani, çmimi mesatar i kampingut është 27.52 euro për natë.

Kampistët do të paguajnë më se 17 euro për një natë qëndrimi në një kamping në Maqedoninë e Veriut (16,78 €), Turqi (14,59 €) dhe Shqipëri (13,52 €). Sipas platformës kampingu më i mirë në Shqipëri është “Kampingu Pa emër”, i vendosur në Karpen.

Çmimet për një natë për çdo vend.

Italia 39.24 euro
Kroacia 38.77 euro
Zvicra 38.66 euro
Austria 36.35 euro
Spanja 33.75 euro
Sllovenia 32.84 euro
Danimarka 31.38 euro
Gjermania 27.52 euro
Norvegjia 26.89 euro
Luksemburgu 26.66 euro
Finlanda 26.49 euro
Suedia 26.29 euro
Britania e Madhe 26.01 euro
Greqia 25.48 euro
Franca 25.22 euro
Holanda 24.64 euro
Irlanda 24.62 euro
Islanda 22.98 euro
Hungaria 22.98 euro
Portugalia 22.33 euro
Belgjika 22.06 euro
Lituania 21.28 euro
Estonia 20.86 euro
Bullgaria 20.30 euro
Sllovakia 20.23 euro
Letonia 19.76 euro
Serbia 18.96 euro
Bosnjë-Hercegovina 18.26 euro
Çekia 18.25 euro
Polonia 18.04 euro
Rumania 17.23 euro
Maqedonia e Veriut 16.78 euro
Turqia 14.59 euro
Shqipëria 13.52 euro.