Lajme

Akuzohet kosovari 22 vjeçar: Ka lënduar rëndë një nënë dhe vajzën e saj 4 vjeçe

BMW-ja ishte përplasur me një makinë që po afrohej. Një nënë me vajzën e saj 4-vjeçare  që ishin në makinë patën marrë lëndime me rrezik për jetën

Dy vjet pas aksidentit të rëndë që kishte ndodhur në Dietikon ZH, prokuroria publike ka ngritur padi kundër shoferit 22 vjeçar të BMW-së, me shtetësi kosovare, transmeton albinfo.ch.

Ai akuzohet për shkaktim të lëndimeve të shumta të rënda trupore, shkelje të rëndë të rregullave të komunikacionit dhe kundërvajtje të tjera, është shprehur prokuroria publike e regjionit Limmattal-Albis.

Prokurorja e lëndës thotë se kërkon dënim me katër vjet burg dhe 7 vjet dëbim nga vendi kundër shoferit të atëhershëm 20-vjeçar kosovar. Ai nuk ka pranuar veprën.

Zyra e prokurorit publik akuzon Ardian C. se, në fillim të tetorit të vitit 2019 kishte përshpejtuar ndjeshëm makinën, me “asistentin” e sigurisë të çaktivizuar më par, shkruan polizeiticker.ch.

Më pas ka shpërthyer pjesa e pasme e automjetit i cili pas kësaj ka rrëshqitur në mënyrë të pakontrolluar në të tri korsitë e rrugës.

Në fund BMW-ja ishte përplasur “kokë më kokë” me një makinë që po afrohej. Një nënë me vajzën e saj 4-vjeçare  që ishin në atë makinë patën marrë lëndime me rrezik për jetën, transmeton albinfo.ch. Edhe sot – dy vjet pas aksidentit – nëna dhe vajza kanë robleme të konsiderueshme shëndetësore.

Krahas lëndimeve të shumta të rënda trupore dhe shkeljes së rëndë të cilësuar të rregullave të qarkullimit rrugor, prokuroria publike e akuzon 22 vjeçarin edhe për mosdhënie të ndihmës emergjente ndaj dy viktimave si dhe për shkelje të detyrës në rast aksidenti.

Menjëherë pas aksidentit, shkaktari i tij kishte thënë se nuk ishte e vërtetë se kishte vozitur shumë shpejt. Thjesht për të “nuk ishte e qartë”  se si ishte aktivizuar vetvetiu lëvizja e rrotave të pasme. “Rruga kishte lagështi. Pastaj papritur ka shpërthyer pjesa e prapme e makinës.” Por, prokurorja publike e sheh ndryshe rrjedhën e ngjarjes.

Në lidhje me këtë aksident trafiku në tetor të vitit 2019, prokurori publik Limmattal/Albis ka inicuar procedurën edhe ndaj pasagjerit që kishte qenë i pranishëm në makinën e kosovarit, për mosdhënie të ndihmës emergjente.

Aktualisht bëhen përpjekje në nivel federal për të zbutur nenin për tejkalimin e shpejtësisë (Për deliktete e “raser”-ëve). Këshilli Federal ka miratuar kërkesën për ndryshimin e Ligjit të Trafikut Rrugor më 17 nëntor 2021.

Sipas ideve të Këshillit Federal, në të ardhmen duhet të hiqet burgimi minimal prej një viti për kundërvajtjet e shpejtësisë dhe kohëzgjatja minimale e heqjes së lejes së drejtimit të reduktohet nga 24 në 12 muaj, përcjell albinfo.ch. Përveç kësaj, gjobat duhet të jenë të mundshme në të ardhmen pa kaluar nëpër gjykatë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI