Portrete të firmave

Një partneritet në nivele të barabarta

Që nga viti 2006, Swiss Management Zürich AG është në dispozicion për këshilla financiare të personalizuara dhe gjithëpërfshirëse për individët privatë dhe KMU-të (NMV - ndërmarrje të mesme dhe të vogla). Falë pavarësisë së saj, kompania është në gjendje të fokusojë gjithmonë diskutimet e saj në qëllimet dhe dëshirat e klientëve të saj dhe të gjejë zgjidhjet e duhura, pavarësisht nga institucioni

Gzim Hasani, CEO dhe Partner i SMZH, dhe Roman Schuler, Kryetar i Bordit të Drejtorëve dhe Partner i SMZH, kanë së bashku më shumë se 37 vjet përvojë në sektorin financiar. Kur ishin takuar në Credit Suisse, të dy sipërmarrësit kishin kuptuar shpejt se ndajnë të njëjtin mendim dhe se duan t’u ofrojnë të gjithëve këshilla financiare me të njëjtën vlerë.

Në vazhdim, intervista me ta.

Ju të dy ishit të suksesshëm në botën bankare, pse vendosët të vetëpunësoheni?

Gzim Hasani: “Bota bankare ishte praktikisht fusha jonë e të mësuarit, e krahasueshme me një mësues. Ne jemi shumë mirënjohës për të gjitha përvojat që kemi arritur t`i fitojmë në këtë sektor, i cili është kaq i rëndësishëm për Zvicrën. Në të njëjtën kohë, ne gjithmonë kemi inkorporuar ndryshimet në shoqëri në punën tonë. ‘Mësuesi’ ynë jo gjithmonë i ka trajtuar këto zhvillime sipas interesit tonë, veçanërisht në lidhje me nevojat e klientëve. Kjo sigurisht na ka motivuar herë pas here që të kërkojmë pavarësinë dhe të zbatojmë idetë tona për vëzhgimet si sipërmarrës”.

Roman Schuler: “Me Swiss Management Zürich, ne duam t’i qasemi këtij vakumi midis nevojave të klientëve dhe shërbimeve tona largpamëse në kombinim me kulturën e të përjetuarit, në mënyrë më proaktive dhe më afër asaj që po ndodh”.

Dhe cili është ndryshimi më i madh midis këshillave nga bankat dhe këshillave tuaja?

Roman Schuler: “Merrni si shembull Pascal Jenny, anëtarin tonë të bordit. Ai gjithmonë ka punuar shumë në detyrat e tij profesionale dhe punon me entuziazëm në punën e tij për rajonin e njohur të pushimeve, Arosa. Gjatë gjithë këtyre viteve ai nuk është kontaktuar asnjëherë nga partnerët e tij bankar për një analizë gjithëpërfshirëse. As ai nuk ishte i interesuar. Në disa biseda, tani e kemi udhëzuar në mënyrë të kuptueshme dhe pa insistim për të na besuar temat e tij. Kjo kërkon diskutime dhe shumë shpjegime, krijimin e mirëkuptimit dhe besimit. Kjo është puna në të cilën fokusohet Swiss Management Zurich. Për ta bërë këtë, ju duhet t’i pëlqeni njerëzit, t’u afroheni atyre dhe, mbi të gjitha, të jeni në gjendje t’i dëgjoni. Dhe ndonjëherë ne ofrojmë më shumë sesa thjesht këshilla financiare – është shumë e rëndësishme për ne që t’u ofrojmë klientëve tanë përvoja të rregullta”.

Ju thoni se dëshironi t’u ofroni klientëve tuaj një komponent unik të përvojës. Kjo nuk është gjëja e parë që i vjen në mendje njeriut kur dëgjon termin këshilla financiare. Cila është ideja?

Gzim Hasani: “Pa përvojë, pa entuziazëm dhe emocione, thjesht nuk ka `kripë të mjaftueshme në supë`, në të gjitha fushat. Kjo është arsyeja pse ne kemi gjithmonë shumë të qeshura kur punojmë me klientët tanë. Me këtë entuziazëm të brendshëm dhe vibrim pozitiv, ju mund të zgjidhni edhe çështjet komplekse financiare në mënyrë më efikase. Ne shpesh ngjallim interes të ri për këtë temë tek klientët tanë. Sepse ne nuk bëjmë asnjë nga ato konsultimet ‘e thata dhe të matura’ që citohen kaq shpesh, por ne mund të ofrojmë cilësinë dhe seriozitetin e nevojshëm në nivelin më të lartë edhe në një mjedis të relaksuar diskutimi”.

Me tri fjali: Çfarë përfaqëson “Swiss Management Zürich”?

Roman Schuler: “Ne jemi kompetentë për ekspertizën dhe cilësinë e përditësuar. Në të njëjtën kohë, ne jemi partnerë të interesuar të klientëve tanë. Në njëfarë kuptimi jemi ‘shokë’, të cilët gjithashtu pyesin, nxisin mendime të reja dhe i komentojnë ato nga pikëpamja e çështjeve financiare. E fundit, por jo më pak e rëndësishme, SMZH gjithashtu përgjigjet për zgjidhje gjithëpërfshirëse dhe mbështetje afatgjatë në të gjitha fushat e dëshiruara të jetës”.

Ju flisni për zgjidhje gjithëpërfshirëse – shpjegojeni këtë për lexuesit tanë.

Gzim Hasani: “Gjithëpërfshirës do të thotë zgjidhje në bazë të nevojave. Ne i fokusojmë rekomandimet tona në gjërat që janë të rëndësishme për klientët tanë. Në të njëjtën kohë, është detyra jonë të mendojmë përtej faktorëve `këtu dhe tani` në diskutime, për t’i bërë pikat përkatëse të dukshme edhe për partnerët tanë”.

Roman Schuler: “Edhe ne jetojmë të tashmen, shijojmë momentet. Por ne të gjithë duhet të vazhdojmë të mendojmë se çfarë mund të jetë në të ardhmen, ndoshta edhe ku do të doja të isha një ditë. SMZH është gjithashtu një mik dhe pasqyrë për planet e ardhshme”.

A do të thoshit se kjo është edhe ajo që i bën arritjet tuaja kaq të veçanta? Ose pse njerëzit duhet të zgjedhin Swiss Management Zurich?

Gzim Hasani: “Ne shohim mundësi dhe shanse çdo ditë. Për ne si kompani, por edhe për klientët tanë. Ajo që na bën të veçantë është ky proaktivitet dhe baza e gjerë e njohurive në të gjitha nivelet – nga administratori bordi i drejtorëve për mbështetjen e ekipit”.

Fillimisht keni projektuar shërbime për individë privatë. Sot ju ofroni shërbime edhe NVM-ve. Pse vendosët të ndërmerrni këtë hap?

Roman Schuler: “NVM-të janë shtylla kurrizore e ekonomisë zvicerane. Sipërmarrësi është i interesuar për anëtarët e ekipit përtej kufijve të sipërmarrjes. Ka edhe probleme financiare. Këtu jemi partneri perfekt. Përveç kësaj, shumë NVM janë në një fazë transformimi. Jo vetëm në lidhje me dixhitalizimin dhe qëndrueshmërinë, por edhe për sa u përket mundësive të reja në fushën e shërbimeve financiare”.