Lajme

6.5 milionë automjete në rrugët zvicerane

Tri të katërtat përfaqësohen nga makina, lexojmë në një deklaratë për shtyp nga Zyra Federale e Statistikave (FSO). Shuma e kësaj kategorie u rrit me 39,600 njësi (+0,8%) me bazë vjetore për të arritur në 4,760,800

Në Zvicër në fund të muajit shtator janë regjistruar gjithsej 6.445.100 automjete rrugore (me përjashtim të motoçikletave).

Krahasuar me vitin e kaluar, kjo paraqet një rritje prej 76.500 automjetesh ose 1.2%, përcjell albinfo.ch.

Tri të katërtat përfaqësohen nga makina, lexojmë në një deklaratë sot nga Zyra Federale e Statistikave (FSO). Shuma e kësaj kategorie u rrit me 39,600 njësi (+0,8%) me bazë vjetore për të arritur në 4,760,800.

Pjesa e makinave elektrike u rrit nga 2.3% në 3.3%, ndërsa hibridët shkoi nga 6.0% në 7.6%. Megjithatë, pjesën më të madhe e zënë automjetet me benzinë (62%) dhe ato me naftë (26.8%).