In&Out

A është më mirë këtu apo atje?

Filmi prek në vetë thelbin e problemit, dilemës e cila i mundon këta të rinj, që mund të kapërthehet brenda kësaj pyetjeje: "A është më mirë këtu apo atje?"

Elena Avdija, në filmin me të cilin ka debutuar tematizon përkatësinë identitare  të shqiptarëve të Kosovës, pjesëtarë të brezit të ri, në Francë dhe në Zvicër. Këtë synim ajo e realizon duke portretuar një numër të rinjsh të brezit të dytë, të cilët para kamerës shpalosin botën e tyre komplekse shpirtërore.

Filmi prek në vetë thelbin e problemit, dilemës e cila i mundon këta të rinj, që mund të kapërthehet brenda kësaj pyetjeje: “A është më mirë këtu apo atje?”.

Një film dokumentar me vlera të veçuara, i cili flet me gjuhën e realitetit të cilin e jetojnë mërgimtarët tanë në Zvicër dhe në Francë. Ky realitet i pasqruar në ekran i flet jo vetëm mërgatës por edhe njerëzve në vendin e prejardhjes dhe të gjithë atyre që në ndonjë mënyrë kanë të bëjnë me mërgimin.

 

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI