Zvicër

A pritet që zviceranët të udhëtojnë në Azinë Juglindore plotësisht pa viza?

Pesë vende aziatike duan të prezantojnë udhëtime më të lehta për qytetarët nga shtetet e Shengenit – ku përfshihet edhe Zvicra, përcjell albinfo.ch.

Tajlanda është një nga destinacionet më të njohura të udhëtimit për zviceranët.

Por tajlandezët kanë nevojë për vizë për të hyrë në Zvicër dhe në gjithë zonën Shengen. Kjo nuk promovon realisht turizmin në drejtimin e Zvicrës.

Një vizë për disa vende

Megjithatë, kjo mund të ndryshojë së shpejti. Tajlanda, së bashku me fqinjët e Azisë Juglindore, Vietnamin, Kamboxhia, Laos dhe Malajzi, planifikon të nisë bisedimet me Bashkimin Evropian (BE) për të futur viza reciproke të hyrjes pa pagesë. Prommin Lertsuridej, sekretari i përgjithshëm i kryeministrit tajlandez, e njoftoi këtë plan që pritet të nisë shpejt.