Jeta në Zvicër

Aeroporti i Cyrihut, “baushtelli” më i madh në Zvicër

Bëhet fjalë për projekt ndërtimor që po zhvillohet në afërsi të Aeroportit që  kushton më shumë se 1 miliard franga.

Në aeroportin e Cyrihut po ndërtohet një kompleks i madh që kapin shifrën rreth një miliard franga, shkruan albinfo.ch.

Ky qytet i vogël do të ndërtohet përballë parkingjeve të veturave P1, P2 dhe P3. Është ndërtuar në një sipërfaqe prej rreth 30.000 metra katrorë. Do të ndërtohen gjashtë ndërtesa me dhjetë kate secila në këtë pronë.

Do të jetë një “qytet i vogël”, është shprehur menaxher i përgjithshëm i projektit Beat Pahud.

90 arkitektë kanë kundërshtuar zbatimin e tyre. Së fundi, një zyrë japoneze fitoi kontratën me emrin “Divers (c) ity”. Projekti duhet të përfundojë deri në vitin 2019. Shpenzimet e zbatimit kushtojnë rreth një miliard franga.