Fun

Akullorja që nuk shkrihet, japonezët zbulojnë formulën

Polifenoli i lëngshëm ka aftësi të mbajë të lidhur kremin e akullores, si rrjedhojë produktet e realizuara me këtë përbërës i rezistojnë shumë më gjatë të nxehtit

Kush tjetër pos japonezëve mund të gjenin formulën për tu mos u shkrirë akullorja. Por krejt kjo ishte shpikje e rastësishme e kërkuesve të qendrës së kërkimit të bioterapisë në shtetin e Japonisë njoftojnë mediat e këtij vendi.

Kërkuesit po tentonin të realizonin një ëmbëlsirë duke përdorur polifenolin, një lëng që del nga dredhëzat, transmeton albinfo.ch. Siç shpjegon profesor Ota i Universitetit të Kanazawa, polifenoli i lëngshëm ka aftësi të mbajë të lidhur kremin e akullores, si rrjedhojë produktet e realizuara me këtë përbërës, i rezistojnë shumë më gjatë të nxehtit, dhe ekspozimit ndaj diellit. Sipas një testi që bëri një media lokale në Japoni, kur temperaturat ishin 28 gradë, akullorja rezistoi pa u shkrirë dhe ruajti freskinë për gati 5 minuta gjatë ekspozimit në diell.

 

https://www.youtube.com/watch?v=GFE91TTJfN8