Lajme

Asnjë kryeministër nuk e ka mbaruar mandatin në Kosovë

Që nga viti 2002 e deri në vitin 2017 janë ndërruar gjithësej gjashtë kryeministra me tetë mandate, raporton albinfo.ch

Është interesant fakti që asnjë nga ta nuk e ka përfunduar mandatin deri në fund.

Në vitin 2002 kryeministri i parë në Kosovë Bajram Rexhepi kishte qendruar në mandat 1006 ditë, e pas tij kishte pasur një mandat të shkurtër Ramush Haradinaj.

Kryeministri i tretë, në vitin 2005, Bajram Kosumi kishte qendruar gjithësej 353 ditë ne mandat, ndërsa, pasardhësi i tij Agim Ceku e ka mbajtur detyrën për 671 ditë.

Në vitin 2008 kryeminister i Kosovës ishte Hashim Thaci, i cili qendroi 1141 ditë, e pastaj u rizgjodh prapë në vitin 2011 për të mbajtur postin për 1387 ditë, më shumë se cdo kryeministër tjetër deri tani.

Vendin e Hashim Thacit e zuri Isa Mustafa në vitin 2014, i cili veproi si kryeministër i Kosovës për 1006 ditë. I fundit deri tani, Ramush Haradinaj filloi detyrën në vitin 2017 dhe përmbushi 679 ditë.

Tani për tani Ramush Haradinaj vazhdon të mbetet kryeministër në detyrë në vend.