E-Diaspora

Balotelli përjetësohet në përmendore

"Mario e dëshiron që të bëhet i pavdekshëm me një pozë tipike të tij pas shënimit të golave”, thotë skulptori Scarpella.

Ylli i madh i futbollit, sulmuesi i njohur Mario Balotelli ka porositur t`i realizojnë një shtatore prej bronzi. Duke qenë qysh tash një ikonë e futbollit, ai dëshiron që “të shndërrohet” edhe në shtatore. Balotelli tashmë ka angazhuar një skulptor për t`i bërë atij një shtatore. “Më duhet të punoj me fotografitë sepse unë nuk e kam takuar atë asnjëherë deri tash”, ka thenë skulptori i angazhuar, Livuo Scarpella për gazetën “Giornaöe di Brescia”.

Me mostrat e para, ylli italian nuk ka qenë sa duhet i kënaqur. “Mario e dëshiron që të bëhet i pavdekshëm me një pozë tipike të tij pas shënimit të golave”, thotë Scarpella. Me këtë është menduar sigurisht poza e tij e bërë pas shënimit të golit në fitoren 2:0 të Italisë kundër Gjermanisë në kampionatin Evropian 2012. Me atë rast ai pati marrë edhe kartonin e verdhë për shkak se pati zhveshur fanellën. Ndërsa Scarpella thotë se dëshiron ta bëjë Balotellin sipas modelit të atletëve nga antika. Në fund thotë ai do të dalë një përzierje në mes të klasikes dhe pop artit.

Vetë Balotelli mendon që shtatoren ta vendosë në banesën e tij në Brescia, “pranë veprave tjera artistike bashkëkohore.