Kultura

“Beteja e artit” në Manila

"Kjo garë i sfidon artistët të mendojnë në mënyrë kreative, nën presionin e kohës, si dhe u ndihmon atyre të praktikojnë teknika të ndryshme arti"

Artistët filipinas kanë marrë pjesë në një garë pikturimi në Manila, si pjesë e garës ndërkombëtare të quajtur UP-ja thotë se nuk heqë dorë nga prona

“Beteja e artit”.  Dhjetëra ilustratorë dhe artistë kanë pikturuar në pëlhura të bardha, duke përdorur ngjyrë akrilike për 20 minuta rresht, përderisa një numër spektatorësh kanë lëvizur përreth tyre, duke i vëzhguar ata dhe në fund kanë votuar për punën më të mirë.

Kjo garë i sfidon artistët të mendojnë në mënyrë kreative, nën presionin e kohës, si dhe u ndihmon atyre të praktikojnë teknika të ndryshme arti, ka thënë organizatorja e “Betejës së artit” në Manila, Fiona Lazaro. Ilustratori digjital, Nico Pelaez, e ka fituar këtë garë dhe njëkohësisht është kualifikuar në nivel kombëtar për të vazhduar garën më 2018-ën. “Beteja e artit” është organizuar edhe në vende të tjera të mëdha, si në Kanada, Tokio dhe Mbretërinë e Bashkuar.