Shkurt.ch

Burrat punojnë gjithnjë më shumë në familjet zvicerane

Burrat zviceranë po punojnë gjithnjë e më shumë në familjet e tyre, por shumicën e punës vazhdojnë ta bëjnë gratë. Kjo është treguar nga shifrat e reja nga Zyra Statistikore Federale FSO, përcjell albinfo.ch. Vitin e kaluar burrat kishin mesatarisht 17.9 orë që kanë harxhuar për detyrat e shtëpisë dhe për punën familjare. Në vitin 2010 […]

Burrat zviceranë po punojnë gjithnjë e më shumë në familjet e tyre, por shumicën e punës vazhdojnë ta bëjnë gratë. Kjo është treguar nga shifrat e reja nga Zyra Statistikore Federale FSO, përcjell albinfo.ch.

Vitin e kaluar burrat kishin mesatarisht 17.9 orë që kanë harxhuar për detyrat e shtëpisë dhe për punën familjare. Në vitin 2010 ishte raportuar për 1.5 orë më pak.
Por, raporti i FSO-s thotë se gratë shpenzojnë mesatarisht rreth 10 orë në javë për burrat. Pjesën më të madhe të kohës e kalojnë në gatim dhe pastrim.