Lajme

Cyrihu dhe Lozana, ndër 20 qytetet më të mira në botë për studentë

Universitetet zvicerane, në mesin e më të mirëve në botë

Renditja e re nga konsulentët e edukimit Quacquarelli Symonds (QS) ofron një pasqyrë të vendeve më të mira për të jetuar dhe studiuar në gjithë botën, transmeton albinfo.ch.

Nga 115 qytetet e anketuara, Cyrihu është pozicioni i 7-të, kryesisht sepse instituti i tij politeknik, ETH Zurich, është universiteti i rangut më të lartë në Evropën kontinentale nga një studim tjetër QS.

Sa i përket Lozanës, në vendin e 19-të, ajo renditet lart për shumë arsye pozitive që ofron te studentët, dhe sepse është shtëpia e shkollës simotër të ETH, Instituti Federal Politeknik (EPFL). /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI