Lajme

Dr. Edin Nevzati zgjidhet kryemjek i Neurokirurgjisë në Lucern dhe pedagog universitar në Bazel

Me emërimin e tij si pedagog, Universiteti i Bazelit njeh arritjet e tij të jashtëzakonshme në kërkimet shkencore

Njohje e dyfishtë për arritjet e Dr. med. Edin Nevzati në Spitalin Kantonal të Lucernit (LUKS): Ai u gradua nga menaxhmenti në kryemjek në Neurokirurgji dhe njëkohësisht u emërua pedagog privat nga Universiteti i Bazelit, transmeton albinfo.ch.

PD Dr. med. Edin Nevzati ka studiuar mjekësi në Universitetin e Cyrihut. Pasi ka punuar në klinikat e neurokirurgjisë të spitaleve kantonale në Winterthur dhe Aarau si dhe në LUKS, ai u bë specialist në neurokirurgji në vitin 2016 dhe u bë mjek i lartë në neurokirurgji dhe kirurgji të shtyllës kurrizore në LUKS në Lucern.

Nga viti 2017 deri në vitin 2019, ai ka thelluar njohuritë e tij shkencore dhe klinike me një bursë shkencore në Universitetin e Bernës dhe bursa klinike në neuro-onkologji dhe kirurgji komplekse të shtyllës kurrizore në Universitetin e Kolorados (SHBA), thuhet në një njoftim të faqes në inzernet të Spitalit Kantonal të Lucernit (LUKS).

Në vitin 2019 ai u kthye në LUKS si mjek i lartë në Neurokirurgji dhe kirurgji të shtyllës kurrizore. Në vitin 2020 u gradua mjek i lartë me funksion të veçantë dhe në nëntor 2023 si kryemjek.

PD Dr. Edin Nevzati ka përvojë të gjerë klinike dhe shkencore në fushën e onkologjisë kraniale dhe spinale, përcjell albinfo.ch. Me emërimin e tij si pedagog privat në shtator 2023, Universiteti i Bazelit njeh arritjet e tij të jashtëzakonshme në kërkimin shkencor dhe mësimdhënien dhe i jep atij një licencë mësimdhënieje (Venia Docendi).

Dr. Edini është i lindur në Prizren, rrjedh nga një familje intelektuale. Në Zvicër (Cyrih) familja e tij është shpërngulur në fillim të viteve `90 të shekullit të kaluar. Këtu ai ka ndjekur shkollimin që nga shkolla fillore deri në universitet.