Lajme

Edhe ‘Blick’ shkruan për 83-vjeçarin nga Kosova që luan ‘Sony’

Ahmet Dedinca është 83-vjeçar dhe në plan të parë nuk dallon shumë nga moshatarët e tij. Por, derisa të tjerët punojnë në kopsht, ose kalojnë ditën në një kafene, pasioni i pensionistit është “Play Station 3”. Madje, luan tërë ditën

Ditë më parë një storie bëri bum, që tregonte për një 83-vjeçar nga Kosova, i cili luante me pasion video lojërat ‘Sony Playstation’. Për këtë rast ka shkruar edhe ‘blickamabend.ch’.

Ahmet Dedinca është 83-vjeçar dhe në plan të parë nuk dallon shumë nga moshatarët e tij. Por, derisa të tjerët punojnë në kopsht, ose kalojnë ditën në një kafene, pasioni i pensionistit është “Play Station 3”. Madje, luan tërë ditën, përcjell albinfo.ch.

Ai është nga Obiliqi në afërsi të Prishtinës, kurse shpesh luan edhe 5 orë në ditë, kishte raportuar ‘Klan Kosova’. Ai thotë se dëshira e tij është të luajë me pensionistë tjerë, për të krijuar kundërshtarë të rinj.

83-vjeçari ka filluar me “Super Mario” 25 vjet më parë. Ai është i pasionuar pas futbollit, veçanërisht Barcelonës. Ai ka treguar edhe disa raste kur ka luajtur kur ka shkuar si mysafir.