Lajme

Filmi për dëbimin e familjes kosovare nga Austria fiton çmimin Oscar për Studentë

Çmimet e 50-ta të Akademisë Studentore u prezantuan të martën, në Beverly Hills. Gjithsej janë bërë 2,443 aplikime nga 720 shkolla të filmit

Regjisori austriak, Mark Gerstorfer, i diplomuar në Akademinë e Filmit në Vjenë, fitoi medaljen e artë në kategorinë “Narrative” në ndarjen e çmimit Oscar për Studentë me veprën e tij “Die Unsichtbare Grenze” (Kufiri i padukshëm.

Në filmin 27 minutësh, Mark Gerstorfer, i cili përveç regjisë ka bërë dhe skenarin, merret me deportimin e një familjeje në Kosovë, transmeton albinfo.ch. Filmi tregon se si situata përshkallëzohet gjatë operacioneve të policisë.

Filmat fitues të çmimeve në kategoritë e animacionit, dokumentarit, narrativës dhe alternative/eksperimentale tani kanë të drejtë të marrin pjesë edhe në kategoritë e filmave të shkurtër të Oscars aktuale, shkruan Apa.at.

Medalja e argjendtë në kategorinë “Narrative” i është ndarë filmit të shkurtër “Revisited” nga Norvegjia, e bronzta ka shkuar për regjisoren nga Berlini Tamara Denić për filmin e shkurtër “Istina” (E vërteta), filmi i saj i fundit në Shkollën Mediale të Hamburgut.

Çmimet e 50-ta të Akademisë Studentore u prezantuan të martën, në Beverly Hills.

Gjithsej janë bërë 2,443 aplikime nga 720 shkolla të filmit për Oscar-in e studentëve të këtij viti. Akademia Oscar ka nderuar talentet e rinj nga shkollat ​​e filmit që nga viti 1972, përcjell albinfo.ch. Oscar-i për studentë është dëshmuar si një trampolinë për një karrierë në Hollywood. Regjisorë si Spike Lee, Robert Zemeckis dhe Cary Fukunaga kanë qenë fitues të mëparshëm.