Shqiperia

Filmi shqiptar merr dy çmime në Itali

Filmi shqiptar Sheets është vlerësuar dy herë në festivalin e filmit në Trieste. Produksioni me metrazh të shkurtër nga Evi Gjoni, ka rrëmbyer zemrat e publikut në premierën e tij.

Sheets është filmi që ka rrëmbyer zemrat e publikut këtë fundjavë në festivalin e filmit në Trieste të Italisë. Produksioni që mban emrin e regjisores Evi Gjoni me skenar nga Genc Përmetit dhe Sven Dagones ja ka dalë të rrëmbejë një përmendje speciale dhe çmimin e publikut.

Në një fshat, një familje jeton e izoluar për shkak të një fatkeqësie që ka ndërprerë jetën normale. Njësia kundër terrorizmit ka marrë kontrollin: kushdo që nuk u bindet rregullave të tyre drastike përballet me pasoja të rënda, kushdo që ndihmon refugjatët ose të huajt bëhet pjesë e një grupi terrorist.

– Advertisement –

Sheets trajton historinë e një familjeje gjatë një sistemi totalitar distopik. Të mbetur në dilemën e të raportuarit apo jo tek auutoritetet të një familjeje emigrantësh. Dinjiteti njerëzor përballë instiktit për të mbijetuar.

“Lëvizjet e ngadalta të kamerës nxjerrin në pah elementet e një shoqërie apatike dhe pa jetë. Zhurma e makinave qeveritare dhe zhurma e sirenave përcjellin një ndjenjë vdekjeje që i referohet filmit The Seventh Seal. Edhe zëri në telefon që komunikon me familjen të kujton atë të personazhit të vdekjes në kryeveprën e Bergmanit,” është shprehur regjisorja lidhur me filmin.

Film që bën bashkë aktorë si Armela Demaj, Hana Dehiri dhe Agron Bimi është një produksion i Skan-Dal me mbështetjen e qendrës kombëtare të kinematografisë.