Lajme

FMN me paralajmërime për BE-në

Drejtoresha menaxhuese e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), Kristalina Georgieva, ka paralajmëruar Bashkimin Evropian për pasojat e mos adresimit të problemeve strukturore ekonomike.

“Ne nuk mund të lejojmë të jemi të vetëkënaqur vetëm sepse rasti më i keq nuk është materializuar”, tha Georgieva, duke iu referuar krizës së frenuar të energjisë në bllok.

“Pa adresuar sfidat afatgjata, demografinë, produktivitetin, gjithëpërfshirjen, ne nuk do të jemi në gjendje të rrisim të ardhurat dhe të krijojmë mundësi siç shpresonim”, shtoi Georgieva, e cila iu drejtua Komisionit Evropian në Bruksel në lidhje me video.

“Për të rritur produktivitetin, qeveritë në BE duhet të krijojnë një mjedis të favorshëm përmes shkurtimit të regjistrimeve të leximit, edukimit më të mirë dhe shpenzimeve për kërkimin”, tha kreu i Agjencisë Financiare të OKB-së, transmeron dpa përcjell albinfo.ch.

“Kompanitë në rritje në BE duhet të kenë akses më të madh në kapital”, shtoi ajo.

Georgieva paralajmëroi gjithashtu se ekziston një rrezik në rritje që bota të ndahet në blloqe rivale ekonomike, dhe bëri thirrje për forcimin e bashkëpunimit shumëpalësh.