Lajme

Gjithnjë e më shumë zviceranë jetojnë jashtë vendit, veçanërisht në Evropë

Në fund të vitit 2023, 813,400 shtetas zviceranë jetonin jashtë vendit, transmeton albinfo.ch.

Numri i tyre është rritur krahasuar me vitin 2022 (+13,400 persona ose +1,7%).

Pothuajse dy të tretat e zviceranëve jashtë vendit janë të vendosur në Evropë dhe mbi një e katërta në Francë. Por, shumë prej tyre jetojnë edhe në kontinente të tjera.

Ky njoftim për media dhe informacione të mëtejshme mbi këtë temë u dhanë nga Këshilli Federal.