Të tjera

Gjukanoviq humb, Jakov Millatoviq president i ri i Malit të Zi

Pas disa viresh në pushtet, Milo Gjukankviq ka humbur zgjedhjet presidenciale. Kundërkandidati i tij Jakov Millatoviq raportohet se ka fituar rreth 60.2 për qind të votave në rundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale.

Gjukaniviq në këtë rund, ka marrë rreth 39.8 për qind, treguan rezultatet preliminare të 90 për qind votave të numëruara, sipas parashikimeve të Qendrës për Monitorim dhe Kërkim (CEMI).